Νέα

Ημέρα Γειτονιάς των ΠΠΕ

26.04.2019

Η Ημέρα Γειτονιάς των ΠΠΕ πραγματοποιείται για δεύτερη φορά και καθιερώνεται ως γιορτή συνάντησης των πολιτών των πρώην, τωρινών και μελλοντικών ΠΠΕ. Προωθεί τη συνύπαρξη, την αλληλεπίδραση και την ανταλλαγή των κατοίκων της ευρωπαϊκής ηπείρου στη βάση της φιλοξενίας, της συνεργασίας και της διεύρυνσης της ευρωπαϊκής κουλτούρας από την πλευρά των πολιτών.

Προσκαλούμε 2 Ελευσίνιους, μέλη Συλλόγων της πόλης, οι οποίοι θα επιλεγούν έπειτα από κλήρωση για να ταξιδέψουν στην Ματέρα της Ιταλίας, ΠΠΕ για το 2019. Από τις 23 έως τις 25 Μαΐου θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της Ματέρα 2019, να γευτούν την ατμόσφαιρα γιορτής που κατακλύζει μια ΠΠΕ σε εξέλιξη και να βιώσουν την μοναδική εμπειρία της Ημέρας της Γειτονιάς από κοινού με άλλους συμμετέχοντες, οικοδεσπότες και φιλοξενούμενους, μέσα από συμμετοχικά προγράμματα.

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ μέχρι την Κυριακή 5 Μαΐου 2019.

Με πρόθεση να τιμήσουμε το έργο και την προσφορά της ενεργούς κοινωνίας πολιτών της Ελευσίνας, που δραστηριοποιείται με πάθος, ευθύνη και γενναιοδωρία στην πόλη μας, απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε μέλη Συλλόγων Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών. Η πρόσκληση της Ματέρα απευθύνεται σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται μέσα από κοινότητες στην περιοχή τους και διαθέτουν εμπειρία σε συμμετοχικά προγράμματα. Η ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται σε τοπικούς συλλόγους εθνικοτοπικούς, αθλητικούς, εθελοντών, κοινωνικού ενδιαφέροντος και πολιτιστικούς.

Διαμονή

Οι Ελευσίνιοι συμμετέχοντες θα φιλοξενηθούν από κατοίκους της Ματέρα. Οι οικοδεσπότες είναι άνθρωποι που ήδη συμμετέχουν σε συνεργατικά πολιτιστικά προγράμματα και δρώμενα της Ματέρα 2019. Μέσα από αυτήν τη φιλοξενία οι συμμετέχοντες έχουν την μοναδική ευκαιρία να βιώσουν τον τρόπο ζωής και τους ρυθμούς της καθημερινότητας ενός σπιτιού στην Ματέρα της Ιταλίας.

Ποια κόστη καλύπτονται;

Καλύπτονται αεροπορικά εισιτήρια, το κόστος των μεταφορικών στην Ιταλία, η διαμονή και η διατροφή.

From last year’s ECoC’s Neighbours’ Day in Leeuwarden (photo credit: Yannis Koukmas)