Νέα

Photo: Pinelopi Gerasimou

Γιόρτασε την Ημέρα της Ευρώπης, κάνοντας την Ελευσίνα να ξεχωρίσει! #Curiouseurope

28.04.2021

H Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023 συμμετέχει στην καμπάνια ανάδειξης της Ευρώπης που εγκαινιάζει η υποψήφια πόλη για το 2026 Trencin (Σλοβακία), κάνοντας κάλεσμα σε όλους να μοιραστούν μια φωτογραφία της αγαπημένης τους τοποθεσίας στην Ελευσίνα, και αναδεικνύοντας τις ομορφιές της σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το κάλεσμα ξεκινά τη Δευτέρα 3 Μαΐου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 9 Μαΐου. Στόχος είναι να συλλεχθούν φωτογραφίες από όλη την Ευρώπη, οι οποίες θα παρουσιαστούν συγκεντρωτικά στις 9 Μαΐου, την Ημέρα της Ευρώπης, γιορτάζοντας την πολυμορφία και την ομορφιά του κοινού εδάφους και προσφέροντας την ευκαιρία για ένα διαδικτυακό ταξίδι σε αυτά τα υπέροχα μέρη!

Για να συμμετέχετε, αρκεί να ανεβάσετε μία φωτογραφία από το αγαπημένο σας σημείο στην Ελευσίνα, στον τοίχο ή την ιστορία σας χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα: #curiouseurope #culturecuriosity #trencin2026 #homeateurope, #2023elevsis και κάνοντας tag @trencin2026 και @2023elevsis, και ορίζοντας την τοποθεσία (π.χ. Ελευσίνα, Ελλάδα).

Στις 9 Μαΐου, όλες οι φωτογραφίες από όλα τα σημεία της Ευρώπης θα δημοσιευτούν ως άλμπουμ στα κοινωνικά δίκτυα της Trencin 2026, δημιουργώντας το μεγαλύτερο διαδικτυακό φωτογραφικό άλμπουμ της Ευρώπης.

Το Trencin είναι μία από τις τρεις πόλεις της Σλοβακίας που διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2026. Οι άλλες δύο είναι η Nitra και η Žilina.

Για περισσότερες πληροφορίες: en.trencin2026.sk/den-europy