Νέα

Ελάτε να φτιάξουμε μαζί τη φούστα της Μικρής Αμάλ!: Εργαστήριο συμμετοχικού σχεδιασμού με την ομάδα Λαϊκάρτ

02.07.2021

Στο μεγάλο ταξίδι της, διασχίζοντας την Τουρκία και την Ευρώπη για να βρει τη μητέρα της, η Μικρή Αμάλ κάνει πολλούς φίλους και φίλες που νοιάζονται για εκείνη. Φροντίζουν να έχει όμορφα ρούχα και μικρά κομμάτια της φιλίας τους που θα τη συντροφεύουν στην πορεία της. Τι θα έφτιαχνες για να στολίσεις τη φούστα της Αμάλ; Φέρε ένα κομμάτι ύφασμα ή ένα αντικείμενο από το σπίτι σου μαζί με την ιστορία του ή μία ευχή μαζί με τις λέξεις της ή μία εικόνα από τη γειτονιά που αγαπάς, και όλοι μαζί θα φτιάξουμε μια φούστα-φυλαχτό για τη Μικρή Αμάλ! Θα εμπνευστούμε από την τεχνική του πατσγουόρκ, συρράβοντας κομμάτια ύφασμα μεταξύ τους, θα δοκιμάσουμε απλές τεχνικές τυπώματος με μελάνι, θα σχεδιάσουμε και θα κεντήσουμε σε ύφασμα.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες! Tα παιδιά συμμετέχουν με τον συνοδό τους. Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5/7, την Τρίτη 6/7 και την Τετάρτη 7/7 στις 18:30 στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ελευσίνας.

Διάρκεια κάθε εργαστηρίου: 2,5 ώρες

Προαιρετικά, στο εργαστήριο μπορείτε να φέρετε κομμάτια υφάσματος που έχουν σημασία για εσάς ή κάποιο άλλο αντικείμενο που θα θέλατε να χαρίσετε στη Μικρή Αμάλ.

Δηλώσεις συμμετοχής έως και τη Δευτέρα 05/07/2021 στον ακόλουθο σύνδεσμο: shorturl.at/enoL7

Για οποιαδήποτε απορία – διευκρίνιση μπορείτε να καλείτε στο 6956023573 – Διεύθυνση Ανάπτυξης και Συμμετοχής Κοινού καθημερινά από τις 10:00-18:00 ή στο artisticdirectorate@eleusis2021.eu.

Η ομάδα Λαϊκάρτ αποτελείται από την εικαστικό-εκπαιδευτικό Ειρήνη Ευσταθίου, την εικαστικό-μουσειοπαιδαγωγό Ίρις Πλαϊτάκη και την αρχιτέκτονα-εκπαιδευτικό Μαρία Μίχου. Με ιδιαίτερη αγάπη για τον πολιτισμικό χώρο της πόλης, καθώς και τις υλικές και συμβολικές πρακτικές με τις οποίες βιώνουμε την καθημερινότητα μέσα του, το Λαϊκάρτ χρησιμοποιεί τον συμμετοχικό σχεδιασμό για να ενεργοποιήσει παραπέρα την κατανόηση της κατοίκησης ως οικειοποίηση του ξένου, του άγνωστου, σε τόπο γνώριμο, δικό μας.

Λίγα λόγια για το The Walk

Το The Walk είναι ένα τεράστιο εκπαιδευτικό Ταξίδι με ολοκληρωμένα προγράμματα δημιουργικής μάθησης. Η καρδιά του Ταξιδιού, η «Μικρή Αμάλ», μία μαριονέττα 3,5 μέτρων, με τη μορφή μίας νεαρής προσφυγοπούλας, δημιουργία της διακεκριμένης ομάδας Handspring Puppet Company, αντιπροσωπεύει όλα τα εκτοπισμένα παιδιά του κόσμου, πολλά από τα οποία ζουν μακριά από τις οικογένειες τους, ταξιδεύει περισσότερα από 8.000 χλμ, μεταφέροντας το κατεπείγον μήνυμα «Μη μας ξεχνάτε».

Η Μικρή Αμάλ από κάθε περιοχή που περνάει μαθαίνει για τους ανθρώπους, τους τόπους και τους πολιτισμούς και φέρνει σε επαφή ανθρώπους από τον χώρο των τεχνών και της εκπαίδευσης με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός παγκόσμιου δικτύου εκπαιδευτών, οργανισμών και ομάδων.

Οπουδήποτε πηγαίνει η Μικρή Αμάλ, μαζεύει όλα όσα έχει μάθει κι όλες τις αναμνήσεις της. Έτσι, είτε τη δεις από κοντά είτε ακολουθήσεις το ταξίδι της από το σπίτι, μπορείς πάντα να συμμετέχεις στη ΜΕΓΑΛΗ περιπέτεια της Μικρής Αμάλ.

Η Αμάλ θα βρεθεί στην Ελευσίνα την 1η Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες: www.walkwithamal.org/el

Παραγωγή the WALK: Good Chance, Stephen Daldry, David Lan and Tracey Seaward σε συνεργασία με τους Handspring Puppet Company.
Παραγωγή για την Ελλάδα: Γιολάντα Μαρκοπούλου / Polyplanity Productions
Σε συμπαραγωγή της Ελευσίνας 2023 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.