Νέα

2023 EΛΕVSIS | Η νέα οπτική ταυτότητα

31.01.2021

Έλευσις – Μετάβαση – Διαδρομή


Η λέξη Ελευσίνα προέρχεται από το ρήμα ελεύθω / έρχομαι. Μέσα από το μύθο της υποδηλώνει την έλευση ενός σημαίνοντος γεγονότος που θα φέρει την άνοιξη. Eίναι ο τόπος της αφίξεως, του ερχομού, της παρουσίας, της αποκάλυψης.

Η μοναδική προσωπικότητα της Ελευσίνας προκύπτει μέσα από την ανάμιξη των αντιθέσεων της. H πόλη διανύει μία πορεία από την αρχαία ιστορία μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, περνώντας στην νεότερη ιστορία και την βιομηχανοποίηση και φτάνοντας μέχρι σήμερα με μία διάθεση συνεχόμενης εξέλιξης, διάχυσης και ανάμιξης πολιτισμών, ιδεών, ανθρώπων.

Concept by MNP

Οι έννοιες αυτές αποτυπώνονται και περιγράφονται μέσα από την διαδρομή της Ιεράς Οδού, η οποία κατέληγε στο Ιερό της Θεάς Δήμητρας στην Ελευσίνα, και στην αρχαιότητα είχε την ονομασία «Ελευσινιακή». Η διαδρομή αυτή σηματοδοτεί την μετάβαση την έλευση, την ανάδυση, την υλοποίηση, την γέννηση, την έγερση, τον ερχομό και γίνεται έμπνευση και σύμβολο για την ταυτότητα της «2023 Ελευσίνας Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης».

Το κόκκινο χρώμα είναι το χρώμα της φωτιάς, των φουγάρων, του αίματος, των εργατικών κινημάτων, της ζωής μέσα από τον ερχομό της Περσεφόνης, και της δύναμης των ανθρώπων της.

Concept by MNP | http://www.mnpdesign.gr/